Keski-Uudenmaan Klubitalot ry

Keski-Uudenmaan Klubitalo - täällä tehdään yhdessä asioita!
Keski-Uudenmaan Klubitalo on mielenterveyskuntoutujien ja palkatun henkilökunnan muodostama avoin, arkea tukeva matalankynnyksen jäsenyhteisö. Se tarjoaa kuntoutujille heidän omista tarpeistaan lähtevää osallistavaa toimintaa ja vertaistukea. Toiminnan tavoitteena on parantaa kuntoutujien elämänlaatua, vähentää sairaalahoidon tarvetta ja tukea paluuta työelämään. Klubitalolla kävijöitä kutsutaan jäseniksi. Jäsenyys on maksutonta eikä se velvoita mihinkään vaan pikemminkin oikeuttaa osaksi Klubitalon toimintaa. Jäsenyys on aikarajoitteeton niin, että pitkänkin poissaolon jälkeen jäsenellä on oikeus palata klubitaloyhteisöön. Jäsenet valitsevat itse, kuinka he hyödyntävät Klubitaloa, mihin toimintaan he osallistuvat ja kuinka pitkäksi aikaa. Toimintaa koskevat päätökset pyritään tekemään yhteisymmärryksessä jäsenten ja henkilökunnan kesken.

Klubitalo toimii Järvenpäässä Seutulantie 1:ssä. Talo on avoinna arkisin klo 7.30 – 16 ja lauantaisin klo 10 – 14. Jäsenet kuvailevat paikkaa sellaiseksi, jossa välitetään ihmisestä omana itsenään ja jossa saa tärkeää vertaistukea muilta jäseniltä.

Vuonna 2017 Klubitaloa on käyttänyt 111 aktiivista jäsentä ja käyntikertoja oli 4500 ja keskimääräinen käynti kesti yli kolme tuntia. Yhteyttä pidetään myös niihin jäseniin, jotka eivät käy talolla aktiivisesti.

Keravalla on auennut Klubitalon satelliittitoimipiste ja se on avoinna maanantaisin klo 9 - 14. Toimipiste sijaitsee osoitteessa Metsolantie 9 A. Tule mukaan!