Eräkamut ry - partiolippukunta Keravalla

Eräkamut


Eräkamut on keravalainen, ihan tykkirokki partiolippukunta. Eräkamujen kokoontumistilat ovat Keravan Saviolla nuorisotila Elzun yläkerrassa.
Partio on harrastus, jossa kokoonnutaan oman ryhmän kanssa viikoittain partiokokouksiin. Kokouksissa keskitytään yhteen opeteltavaan aiheeseen, joka voi olla rakentelua, ruoanlaittoa ja erä- tai kansalaistaitoja. Kokouksessa myös pelataan ja leikitään kaikenikäisenä. Viikoittaisten kokoontumisten lisäksi käydään viikonloppuretkillä ja kisoissa sekä muissa partiotapahtumissa. Usein retket kestävät yön yli ja usein myös nukutaan teltassa. Kesäisin on partioleiri, joka kestää useamman päivän.

Eräkamuissa on normaalin partiotoiminnan lisäksi runsaasti Erasmus+ -projekteja, joiden myötä yli 13-vuotiaat reissaavat ulkomailla ja osallistuvat kansainvälisiin leireihin Suomessa.

Eräkamut ry on lippukunta, joka on partion perusyksikkö. Lippukunta jakaantuu ryhmiin, jotka kuuluvat seuraaviin ikäluokkiin: sudenpennut (7-9-vuotiaat), seikkailijat (10-12-vuotiaat), tarpojat (13-15-vuotiaat), samoajat (15-17-vuotiaat) ja vaeltajat (18-22-vuotiaat). Ryhmien ohjaajina toimii iso määrä nuoria ja toiminnalle tuiki tärkeitä aikuisia. Perhepartioon kuuluvat alle seitsemänvuotiaat lapset huoltajiensa kanssa.

Lippukunnan toimitilat ovat Savion aseman kupeessa, nuorisotalo Elzun yläkerrassa.

Eräkamut, kuten partioliike ylipäätään, on puoluepoliittisesti sitoutumatonta toimintaa. Eräkamut on avoin kaikkien uskontokuntien edustajille. Toimintamme on tunnuksetonta ja tavoitteena on kasvattaa jäsenet suvaitsevaisuuteen. Seurakunnan tapahtumiin osallistuminen on vapaaehtoista.