Keravan Mieslaulajat ry

https://www.keravanmieslaulajat.fi/
Keravan Mieslaulajat ry on perustettu vuonna 1928. Mieskuoromme on aktiivisesti mukana keravalaisessa, keskiuusmaalaisessa, kansallisessa ja kansainvälisessä kulttuuritoiminnassa. Kansainvälinen toimintamme on laajentunut jatkuvasti konserttimatkoilla ja kuorovierailuilla mm. Ruotsiin, Unkariin ja Islantiin. Osallistumme aktiivisesti Suomen ja Viron kuorotapahtumiin. Kuoron taiteellisena johtajana toimii muusikko/pedagogi Teppo Salakka (klarinetisti, pianisti, säveltäjä-sovittaja). Varajohtajamme on Jyrki Nummela ja kuoron puheenjohtaja Mauri Airila.

Toiminnan runkona ovat tiistain viikkoharjoitukset Kalevan seurakuntatalossa. Ennen varsinaisia harjoituksia halukkailla on mahdollisuus harjoitella pienryhmissä kvartettilaulua. Seniorikuoron harjoitukset ovat samassa paikassa joka toinen maanantai. Pidämme tarpeen mukaan laululeirejä ja laulupäiviä. Harjoitukset valmistavat kuoroa syys-, joulu- ja kevätkonsertteihin ja pyydettyihin esiintymisiin. Avustamme säännöllisesti yhteistyökumppaniamme Keravan seurakuntaa jumalanpalveluksissa ja muissa tilaisuuksissa. Vapun, itsenäisyyspäivän ja veteraanipäivien juhlallisuuksissa olemme perinteisesti mukana omalla laulupanoksellamme.

Kuoromme ohjelmisto on erittäin monipuolinen. Perinteisen, kansallisromanttisen ja uudemman mieskuoromusiikin lisäksi ohjelmassamme on laulelmia, viihdettä ja gospel-musiikkia. Kannustamme jäseniämme kvartettilaulamiseen ja tarjoamme kvarteteille laulumahdollisuuksia konserteissa ja tilatuissa esiintymisissä. Monet esittämistämme kappaleista ovat taiteellisen johtajamme sovittamia.

Yleistavoitteenamme on olla vireä kulttuuritoimija keskisellä Uudellamaalla. Musiikilliset, kulttuurilliset ja toiminnalliset tavoitteet päätetään vuosittain helmi - huhtikuussa pidettävässä vuosikokouksessa. Esimerkiksi keväällä 2016 osallistuimme Mozartin Requiemin esityksiin Keravalla ja Korsossa yhdessä naiskuoro NaisSoundin ja nimekkäiden solistien kanssa. Toukokuussa 2016 suuntasimme Islantiin Nordic Male Choir Festival –tapahtumaan. Samalla vierailimme Keravan ystävyyskaupungissa Reykjanesbaerissa. Vuoden 2017 puolella olemme osallistuneet Tango kiertää maailmaa –konsertteihin ja laulaneet Finlandia-laulajien osana Sibeliuksen Kullervo-sinfonian esityksissä Järvenpäässä ja Sipoossa. Itsenäisyyspäivän 2017 aikoihin esiinnyimme Suomen suurlähetystön järjestämissä tilaisuuksissa Yhdysvalloissa. Syksyllä 2018 suunnitteilla on esiintymismatka Viroon.

”Musiikin tekemisen ilo”. Vaikka teemme määrätietoista ja järjestelmällistä työtä, ei musiikkia tehdä kulmat kurtussa vaan iloisella otteella. Toimintaamme leimaa hurtti huumori ja lauluveljeys, joka tarjoaa paljon muutakin kuin yhteisiä lauluhetkiä.Toivotamme kaikki mieskuorolaulusta kiinnostuneet koelauluumme. Tule tutustumaan meihin konserteissamme tai tiistaiharjoituksissamme.