Häkin ja entisen kunnalliskodin käyttösuunnitelmat etenevät ja käyttövuorot tulevat haettaviksi

12.09.2017 klo 08:00
Aiemmin nuorisotalona toimineen Häkin ja kunnalliskotina toimineen kaksikerroksinen puurakennuksen käytöstä järjestettiin avoin yhteissuunnittelutilaisuus 13.6. Suunnittelutilaisuuteen osallistui 24 eri yhdistyksen, seuran ja asukkaiden edustajaa. Suunnittelutilaisuuden perusteella tilojen käytöstä on tehty käyttösuunnitelmat, joita esitellään ja joita pääsee kehittämään edelleen kunkin rakennuksen omassa yhteissuunnitteluillassa.


Toiveiden perusteella Häkistä on muodostumassa monikäyttöinen asukastalo, jossa voi toimia joitain yhdistyksiä säännöllisesti, ja josta on vuokrattavana tapahtumanjärjestämistiloja ja kokoustiloja vaihtelevaan tarpeeseen. Häkin bänditilat vuokrataan nuorten bändeille. Häkin toimintojen ajatellaan palvelevan kaikenikäisiä kaupunkilaisia ja alueella toimiva yhdistyksiä.


Entisestä kunnalliskodista on mahdollista kehittää yhdistystalo, jossa on tilaa yhdistysten ja seurojen toimistoille, satunnaisille tilantarvitsijoille ja työtiloja taiteilijoille. Osan tiloista muuttamista nuorisoasunnoksi tai ottamista perheitä tukevaan käyttöön on myös väläytelty. Suunnitelmat tarkentuvat yhteissuunnittelutilaisuuksien ajatusten ja tilojen soveltuvuuden mukaan. Kunnalliskodin rakenteellisen kunnon arviointi on parhaillaan käynnissä.


Talojen toiminta käynnistetään yhteistyössä kaupungin ja talojen käyttäjistä koottujen talotoimikuntien kesken. Rakennuksissa ei tehdä isoja, niiden käyttötarkoitusta muuttavia remontteja. Tavoitteena on, että vuokratulot kattavat käytön synnyttämät juoksevat kulut.


Tervetuloa lyömään viisaat päät yhteen! Viimeistelemme rakennusten käyttösuunnitelmat ja hahmottelemme tilojen käyttövuoroja yhdessä niin, että vuorohaku voi alkaa tilaisuuksien jälkeen. Kunnalliskodin käyttöönotto vaatii mahdollisesti korjaustoimia, jotka viivästyttävät ja vaikeuttavat käyttöönottoa. Teemme tästä huolimatta käyttösuunnitelman, jotta se on valmis, kun rakennustarkastusten tulokset ovat selvillä.


Yhteissuunnittelutilaisuuksiin toivotaan tällä kertaa osallistuvan erityisesti käyttäjiä ja käyttäjäryhmiä, jotka vakavasti harkitsevat tilojen vuokraamista. Aktiiviset kaupunkilaiset, joilla on luovia, ratkaisukeskeisiä ajatuksia tilojen käytöstä ovat myös erittäin tervetulleita tilaisuuksiin.


Häkin suunnitteluilta järjestään 26.9. klo 17.30 - 19.00 ja
Entisen kunnalliskodin suunnitteluilta järjestetään 27.9. klo 17.30 - 19.00


Ilmoittaudu 25.9. mennessä osoitteeseen anna.evila@kerava.fi. Kerrothan ilmoittautumisen ohessa, kumpaan (vai molempiin) tilaisuuksiin osallistut ja mitä käyttäjäryhmää edustat. Mikäli ajankohta ryhmällenne mahdoton, voit toimittaa ajatuksenne tilojen käytöstä sähköpostitse Anna Evilälle.


Lisätiedot: Keravan kaupunki, projektipäällikkö Anna Evilä, 040 318 2879, anna.evila@kerava.fi
Keravan kaupunki
Päivitetty 12.09.2017 klo 12:43
Päivitetty 12.09.2017 klo 12:43